informatie over huurder

Welkom bij De Praktijk Helmond

Hier kun je terecht voor behandeling en ondersteuning bij psychische klachten. In het bijzonder is De Praktijk Helmond gericht op seksuele problematiek en trauma. De praktijk richt zich voornamelijk op volwassenen met psychische problemen.

De behandeling is gebaseerd op jouw eigen doelen, concreet en stapsgewijs. Binnen de praktijk wordt voornamelijk gewerkt met cognitieve gedragstherapie. 

Huurder in de spotlight: De Praktijk Helmond

De Praktijk Helmond

Kirsten Geluwie, eigenaar van De Praktijk Helmond, heeft per 1 september 2014 haar praktijk geopend op de derde verdieping van Bedrijvencentrum Traverse. In ruimte 3.05 behandelt zij mensen met psychische problemen, voornamelijk richt zij zich op seksuele problematiek en trauma’s.

Dat ze als zelfstandig ondernemer aan de slag zou gaan was voor haar al lang duidelijk. Met haar duidelijke ideeën over behandelingen en de vrijheid en verantwoordelijkheid die daarbij hoort, was dat de juiste weg. Mede door de ontwikkelingen binnen Bedrijvencentrum Zorg en bijbehorende faciliteiten kwam dat plan enigszins in een stroomversnelling.

Uiteraard is er het nodige voorwerk en onderzoek aan vooraf gegaan, maar inmiddels is de praktijk een feit.

Kirsten is haar carrière gestart in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Daar kwam zij tot de conclusie dat seksuele problemen regelmatig voorkomen bij mensen en dat hulpverleners daar vaak niet echt goed raad mee wisten. Vanuit de gedachte om als hulpverlener meerwaarde te kunnen bieden aan toekomstige cliënten besloot ze om daar een verdieping aan te geven door de twee jarige opleiding Seksuologie te volgen aan de Katholieke Universiteit Leuven. Gedurende deze opleiding was ze echter dermate gefascineerd geraakt door de sekuologie dat ze besloot om als seksuoloog te gaan werken.

De afgestudeerde orthopedagoog en seksuoloog ontvangt cliënten met een breed spectrum aan psychische klachten en of seksuele stoornissen en disfuncties. De behandeling kan dan ook zeer gevarieerd zijn van enkele weken zeer intensief tot wel 2 jaar. De oplossing is nooit hetzelfde en per individu wordt een specifiek behandelprogramma opgesteld.

Een relatief nieuwe behandelmethode binnen de psychologie is EMDR. Dit is een effectief bewezen behandelmethode bij trauma’s. Ook voor het behandelen van seksuele trauma’s, bijvoorbeeld seksueel misbruik, kan EMDR een goede behandelmethode zijn.

De locatie en faciliteiten van het Bedrijvencentrum Zorg bevallen haar goed, al zou er wat haar betreft zich nog meer professionals mogen vestigen om tot een betere dienstverlening en meer synergie te komen. De eerste stappen naar een volledig ingevuld zorgcentrum zijn echter gezet.

Voor meer informatie over De Praktijk Helmond kijk je op www.depraktijkhelmond.nl