informatie over huurder

Ont-Moeten


 

staat voor het niet meer moeten. Gedachten, overtuigingen, waarden en normen

die vroeger bij je pasten, of die je toen hielpen kunnen je nu eerder in de weg staan dan helpen.

Ont-moeten staat ook voor het contact met anderen. Het Ont-moeten van een ander en

daarbij in je eigen kracht en waarde blijven staan.
 

Als je met aandacht luistert, hoor je je lijf spreken.

 

Massagetherapie biedt de mogelijkheid om opnieuw kennis te maken met je gevoelsleven en
wat het lichaam  'vertelt' over jezelf, over je omgeving en over je relaties met anderen.
Het helpt je om het rondtollen in je hoofd te verminderen of te stoppen.
Het bewust ervaren van je gehele lichaam.


Je hebt een steen op je maag, je kunt krom lopen van de pijn, je hebt kriebels in je buik

of je straalt van geluk.

Massagetherapie nodigt je uit om hiernaar te luisteren.

Het leert je om contact te maken met de verborgen taal van je lichaam.

Niet door te denken, maar door te ervaren en te voelen.

Huurder in de spotlight: Ont-Moeting

Ont-Moeting, massage en bewustwording

“Laat je lichaam spreken”, dat is de slogan van Godelieve Baeten.

In haar praktijk begeleidt Godelieve cliënten in het zich (weer) meer bewust worden van hun lichaam. Ze doet dit  door middel van massagetherapie om op die manier de behoefte van het lichaam te vertalen. Welke aandacht heeft het nodig? Ons lichaam geeft vele signalen over wat goed voor ons is maar we vergeten soms daar naar te luistern. Meest eenvoudige voorbeeld is eten. We krijgen duidelijke signalen waneer ons lichaam behoefte heeft aan voedsel. Maar ook andere signalen zoals verkrampingen of hoofdpijn zijn signalen die we volgens Godelieve beter niet moeten negeren of te verstoppen met een pilletje. Wanneer we de signalen aandacht en ruimte geven dat ze er mogen zijn, voelen we wat er nodig is om er anders mee om te gaan. Hierdoor kunnen de klachten verdwijnen of verminderen.

Reeds 30 jaar geleden kwam Godelieve in aanraking met massage maar tijdens een workshop wellness en massage tijdens een weekend in de Ardennen kwam de werkelijke ommekeer en is ze verschillende cursussen gaan volgen om diverse vormen van massage te leren. Allemaal gericht op ontspanning, zoals stoelmassage, voet- en hand massage, hotstone-massage en ayurvedische massage. Sinds 2008 is ze in haar vrije tijd gaan werken als masseur bij het Levensatelier in Asten.

Ze gebruikte de opbrengsten van het masseren als investering in verdere scholing naast een reguliere baan. In augustus 2013 nam ze de definitieve stap naar zelfstandig ondernemerschap. In november studeerde ze af bij Holos als massagetherapeut. Nu worden haar consulten (geheel of gedeeltelijk) vergoedt.

De massagevormen die ze als therapeut gebruikt zijn: klassieke -, haptisch-/energetische-, bindweefsel-, - voetreflex- en chakramassage.

Via de Open Coffee in Deurne kwam ze in aanraking met het Bedrijvencentrum Zorg project van de gemeente Helmond en kwam een eigen massageruimte binnen BCT in zicht.

Als Massage Therapeut werkt Godelieve vanuit een holistische visie wat wil zeggen dat ze zich tijdens de behandeling niet alleen richt op de klacht, maar op de mens ‘als geheel’. Ze maakt gebruik van div. massagevormen maar ook van o.a. van Mindfulness en focussen. Deze vormen zijn er allemaal op gericht om aandachtsvol te gaan ervaren hoe het met je lijf gesteld is.

Tijdens de behandeling kan er iets (aan)geraakt worden. Dit kan puur fysiek zijn, maar er kan ook een gevoel of emotie op een diepere laag geraakt worden. Door stil te staan bij wat zich aandient, kan er ruimte ontstaan om gevoelens, emoties, energie, levenskracht bewust te gaan ervaren.

Dat nodigt uit om met een open blik op zelfonderzoek te gaan waardoor meer bewustwording van de fysieke en mentale gesteldheid ontstaat. Godelieve nodigt je steeds uit om met alle aandacht hier bij te zijn zodat je je eigen kracht/passie weer gaat voelen en het roer weer in eigen hand kan (gaan) nemen.

Heb je interesse in een behandeling? Je bent altijd WELKOM voor een vrijblijvend gesprek.

Wil je eens een kijkje komen nemen in de praktijk dan nodigt Godelieve je van HARTe uit! Ook kun je een kijkje nemen op haar website: www.praktijk-ontmoeting.nl