Joanne Alkemade mondhygiene (2).jpg

Praktijk voor mondhygiene Joanne Alkemade

0492 547363

informatie over huurder

Na mijn afstuderen aan de Vrije Universiteit te Amsterdam ben ik al ruim 30 jaar met veel plezier werkzaam als mondhygiënist. Mijn ervaring heb ik opgedaan in de algemene praktijk, in de gehandicaptenzorg, in het ziekenhuis en in de cosmetische tandheelkunde. 

Om mijn vakkennis op peil te houden volg ik veel bij- en nascholingen en ben ik lid van de intercollegiale overleggroep Helmond & omstreken. Ik sta ingeschreven in het Kwaliteitsregister Mondhygiënisten en ben lid van de Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten. Hiernaast ben ik mede iniatiefnemer van de Vakbeurs Mondhygiëne en eigenaar van JA Mondhygiene Consultancy.

Huurder in de spotlight: Praktijk voor mondhygiene Joanne Alkemade

Praktijk voor mondhygiene Joanne Alkemade

Sinds 1 juni 2015 is er een mooie onderneming toegevoegd aan het Bedrijvencentrum Zorg binnen BCT. Het is de praktijk voor mondhygiëne van Joanne Alkemade. Wat meteen opvalt aan haar nieuwe ruimte is dat het schoon, netjes, georganiseerd en nieuw is. “Dat is ook erg belangrijk” vertelt Joanne. “Want de eisen met betrekking tot hygiëne en veiligheid zijn erg hoog en daar wil ik op alle fronten aan voldoen”.

De carrière van Joanne begon al 35 jaar geleden. Als au pair in de Verenigde Staten kwam zij voor het eerst in aanraking met het vak van mondhygiënist. Eenmaal terug in Nederland volgde ze de HBO opleiding tot Mondhygiënist aan de faculteit Tandheelkunde van de VU en vrijwel meteen kreeg ze diverse banen aangeboden.

Een belangrijke mijlpaal kwam in 2006 toen de mondhygiënist vrij toegankelijk werd voor de patiënten. Dat betekent dat er niet langer een verwijzing van een tandarts nodig is voor een behandeling. Dat was ook het moment dat Joanne besloot om de stap naar het ondernemerschap te wagen. In eerste instantie 1 dag in de week in een gehuurde stoel bij een tandtechnisch laboratorium maar al snel bleek de vraag zo groot dat ze zich full time op het ondernemerschap kon gaan richten en werd een eigen praktijkruimte ingericht in het oude stationsgebouw van Mierlo-Hout.

Dat Joanne een autoriteit is op haar vakgebied blijkt niet alleen uit de wijze waarover ze over haar vak praat maar ook de nevenfuncties die ze nog naast het werken in de praktijk vervult. Allemaal om haar eigen kennis en vaardigheden op peil te houden en het niveau van mondhygiëne in Nederland naar een hoger niveau te tillen. Ook zorgverleners erkennen inmiddels de rol, kwaliteit én tarieven van de mondhygiëniste en verschuiven steeds meer kleinere ingrepen.

De kwaliteitseisen en professionalisering heeft Joanne uiteindelijk ook doen besluiten om uit te gaan kijken naar een nieuwe praktijkruimte welke zij heeft gevonden bij BCT. Waar de contacten met de gemeente met betrekking tot een nieuwe ruimte moeizaam verliepen, was ze al vrij snel enthousiast over de ontvangst en de mogelijkheden bij BCT. Inmiddels is haar ruimte helemaal naar haar wensen ingericht inclusief nieuwe geluidsarme behandelstoel.
Zoals gezegd een mooie een waardevolle toevoeging aan bedrijvencentrum BCT.

Voor meer informatie:
www.mondzorg.biz