hans holtgrefe solvate holtgrefe (2).jpg

Solvate Holtgrefe BV

0492 381812

informatie over huurder

Solvate Holtgrefe BV. Hans Holtgefe is partner van een pas 3 jaar geleden opgericht bedrijf, dat haar oorsprong kent in de facilitaire contactcenterbranche. “Wij helpen bij de manier waarop bedrijven producten en diensten verkopen. Het speelveld is veranderd door: nieuwe technologische mogelijkheden, veranderende economische omstandigheden en de aanscherping van wet- en regelgeving. Daardoor is een behoefte ontstaan aan hoogwaardige dienstverlening.”

 

Huurder in de spotlight: Solvate Holtgrefe

Solvate Holtgrefe BV

Op de tweede verdieping van BCT huurt sinds 2015 Hans Holtgrefe van Solvate Holtgrefe BV. Hans is partner van een in 2012 opgericht bedrijf, dat haar oorsprong kent in de facilitaire contactcenterbranche. “Wij helpen bij de manier waarop bedrijven producten en diensten verkopen. Het speelveld is veranderd door: nieuwe technologische mogelijkheden, veranderende economische omstandigheden en de aanscherping van wet- en regelgeving. Daardoor is een behoefte ontstaan aan hoogwaardige dienstverlening.”

Het bedrijf begon vanuit de fondsenwerving om zo maatschappelijke organisaties te helpen bij het werven van particuliere en zakelijke klanten, door de creatie van direct marketing campagnes en de techniek om op een intelligente manier te komen tot hoogwaardige resultaten. Vanuit de spectaculaire resultaten kwam er ook interesse vanuit commerciële organisaties.

Voor 2015 zullen 20 – 25 opdrachtgevers geholpen worden met:

    •       Deskundig advies: aan de hand van praktijkcases, workshops: wat is er al, wat is haalbaar en dat vertalen naar concrete projecten.

    •       Bieden van concrete oplossingen: helpen van opdrachtgevers bij het ontwerpen, inrichten en beheren van een technische omgeving, die past bij hun wensen, behoeften en mogelijkheden, zoals innovatieve cloudoplossingen voor communicatie, relatie- en databeheer.
  •       Leveren van tastbare resultaten: door advies, technische oplossing of reorganiseren van saleskanalen en zelfs het inrichten van salesafdelingen.

Als partner draagt Hans zorg voor het verbeteren van de marketingprocessen en daarnaast heeft hij een actieve rol binnen de direct marketingactiviteiten en geeft hij trainingen.

“De doelstelling van ons bedrijf is om in 2015 van 150 naar 500 medewerkers te groeien”, aldus Hans. De flexibele werkstijl 2.0 kan ook een oplossing bieden aan ondernemers, met een commerciële instelling, die nu (tijdelijk) financiële onzekerheid kennen.

Werken kan vanuit het kantoor 2.0 in Amsterdam of Rotterdam of net als Hans in een eigen kantoor. Ondernemers van 18 tot 65 die meer willen weten over de mogelijkheden, kunnen contact met Hans opnemen, door een mail te sturen naar h.holtgrefe99@gmail.com.