informatie over huurder

Hallo, mijn naam is Monika Gajek. Ik ben afgestudeerd docent in de Poolse (eerstegraads) en Engelse (tweedegraads) taal. Ik heb 15 jaar ervaring in het taalonderwijs en nog steeds doe ik dit werk met heel veel plezier.

In 2011 ben ik met mijn eigen bedrijf, V-Taal, gestart.

V-Taal biedt taalcursussen voor buitenlanders, vooral Polen. Ook biedt V-Taal cursussen en lessen Engels voor alle niveaus, en cursussen / lessen Nederlands voor beginners.

Wij verzorgen ook vertalingen, vooral in de combinatie Engels-Pools maar ook Nederlands-Pools.

Huurder in de spotlight: V-taal

V-Taal

In 2007 verhuisde de Poolse Monika Gajek naar Nederland en kon eigenlijk meteen aan het werk via uitzendbureaus. Alle denkbare baantjes bij bedrijven in Helmond pakte ze aan. Als gediplomeerd lerares Engels in Polen was dat echter niet de invulling die zij aan haar leven wilde geven en ze besloot het anders aan te pakken.

Omdat zij de Nederlandse taal al snel machtig was, kreeg zij veel vragen van landgenoten om hen te helpen bij het opstellen van brieven of met de correspondentie met overheidsinstanties. Tel daar bij op de didactische achtergrond die ze als lerares al had en de keuze om haar vak weer op te pakken was gemaakt.

Na een opleiding Nederlands aan de KUB in Tilburg nam ze de grote stap naar het ondernemerschap en schreef haar onderneming in bij de Kamer van Koophandel onder de naam V-Taal, taallessen Nederlands en Engels voor Poolse mensen.

Monika begon met het verzorgen van privélessen bij mensen thuis en een klein klasje in wijkhuis De Fonkel. Al snel begon het klantenaantal te groeien en werd het tijd voor een eigen plekje. Via internet kwam ze in contact met BCT en sinds juni 2013 heeft V-Taal haar eigen klaslokaal in het bedrijvencentrum.

Voor Poolse mensen die zich voor langere tijd of definitief willen vestigen in Nederland biedt V-Taal cursussen Nederlands en Engels aan. Dit is erg belangrijk om goed te kunnen communiceren met collega’s op het werk maar ook voor ouders die kinderen op Nederlandse scholen hebben is het prettig om Nederlands te kunnen lezen en spreken.

De meeste klanten krijgt V-Taal door mond tot mond reclame maar ook via de website en Facebook weten nieuwe mensen de taallessen te vinden.

Het ondernemerschap was compleet nieuw voor Monika en in het begin ook wel spannend. Inmiddels heeft ze daarin haar plek wel gevonden. Naar de toekomst ziet ze nog wel groei en ook nog wel uitbreiding in haar lessenpakket.

Uitbreiding naar meerdere locaties en extra leraressen toevoegen aan haar onderneming is op dit moment nog een te grote stap maar voor de langere termijn… wie weet!

 

Voor meer informatie: www.vtaal.com

Ik zoek

Kantoorruimte