Bedrijvencentrum Zorg

Gepubliceerd op zaterdag 14 december 2013

Bedrijvencentrum Zorg

Er komt een moment dat je als starter in de zorg toe bent aan een professionele bedrijfsruimte. Om werk en privé te kunnen scheiden maar ook om gasten in een professionele omgeving te kunnen ontvangen. Naast het hebben van betaalbare professionele huisvesting, is het ook belangrijk dat u zelf als ondernemer in de zorgsector kunt ontwikkelen en ergens terecht kunt met vragen.

Starters in de zorg

De nadruk van het Bedrijvencentrum Zorg ligt in eerste instantie op starters in de zorg. Dit zijn zorgondernemers die de afgelopen vijf jaar zijn gestart of voornemens hebben om te starten. Maar ook zorgondernemers die al langer een eigen onderneming hebben zijn van harte welkom in het Bedrijvencentrum Zorg!

Ben ik een zorgondernemer?

De term zorg roept vast een bepaald aantal soorten ondernemingen op. In het Bedrijvencentrum Zorg willen we een zo groot mogelijke diversiteit van zorgondernemers aanbieden. Hierbij moet u denken aan: • Persoonlijke verzorging zoals kappers, schoonheidsspecialisten, pedicure • Fysiotherapie, podotherapie en paramedische zorg • Ouderenzorg, mantelzorg, thuiszorg, boodschappenservice • Huisarts en tandarts • Arbobegeleiding • Welzijn • Preventieve gezondheidszorg • Verloskundepraktijken

Bedrijvencentrum Traverse

Bedrijvencentrum Traverse en de gemeente Helmond hebben de handen ineen geslagen om te starten met een bedrijvencentrum voor startende ondernemers in de zorg. Een bedrijvencentrum waar ondersteuning, samenwerking, netwerken en een stimulerende omgeving centraal staan. Zo kunt u als ondernemer en onderneming groeien.

Bedrijvencentrum Traverse biedt ondernemers kantoor- en/of praktijkruimtes van 18m2 tot 1.250m2 waarbij een vaste huurprijs per ruimte per maand wordt gehanteerd (all-in). Zo weet u altijd waar u aan toe bent!

Coachingstraject voor starters

U hebt net besloten om als startende ondernemer in de zorg te beginnen. Uw ondernemingsplan is bijna klaar maar u heeft nog zoveel vragen over hoe u het ondernemerschap in de praktijk gaat vormgeven. Als starter binnen het Bedrijvencentrum Zorg kunt u de hulp inschakelen van coaches uit de coachingspoule. Zo ontvangt u als starter een extra steuntje in de rug. Eén van deze coaches is Frederike Beijderwellen.

“Mijn naam is Frederike Beijderwellen en ik ben een ervaren coach en kan je helpen zodat je nieuwe inzichten en ideeën opdoet. Door middel van coaching krijg je een heldere visie en weet je wat voor jou de prioriteiten zijn. Je krijgt helder wat je doelen zijn en hoe je er mee aan de slag kunt. Ik ben immers ook als startende ondernemer begonnen. Sinds 2005 werk ik als zelfstandig coach vanuit mijn eigen bureau Coaching Beijderwellen te Helmond. Mijn wortels liggen in de gezondheidszorg.

Begeleidingstraject

Naast het coachingstraject kunt u ook in aanmerking komen voor een huurgewenningssubsidie vanuit de gemeente Helmond. De hoogte van de huurgewenningssubsidie is mede afhankelijk van uw situatie als startende ondernemer. De huurgewenning wordt vastgesteld voor een periode van maximaal 5 jaar waarbij u in 5 jaar toewerkt naar de volledige huur. Een voorbeeld van huurgewenningssubsidie is dat u het eerste jaar 30% tegemoetkoming ontvangt op uw huur, de twee daarop volgende jaren 20% en de laatste twee jaren 10%. Na 5 jaar betaald u dan de volledige huurprijs van 100%.

Locatie Bedrijvencentrum Traverse

Het Bedrijvencentrum Zorg wordt gevestigd in het Bedrijvencentrum Traverse. Dit bedrijvencentrum is gelegen in het centrum van Helmond op loopafstand van het Centraal Station van Helmond, met voldoende parkeergelegenheden in de directe omgeving en een eigen fietsenstalling.

Meer informatie of vragen?

Wilt u graag meer informatie ontvangen over het Bedrijvencentrum Zorg? Neem dan voor een vrijblijvend gesprek contact op met Loes Penninx van gemeente Helmond via 14 0492 of met Petra Vulders van Bedrijvencentrum Traverse via 0492-52 25 60.

Download hier de brochure