Ik ontdekte vergaderen bij Meetingx!

Gepubliceerd op woensdag 27 april 2016

Het zal een jaar of 5 geleden zijn, vanuit huis ben ik begonnen met mijn eigen bedrijf. Het ging me voor de wind, ik bezocht klanten meer en meer en ontdekte al snel dat mijn woonkamer in een kantoortuin veranderde.

Het had totaal geen zin om mijn computer op te ruimen, mijn spullen weg te leggen, want iedere keer dat ik dat net gedaan had, belde er weer iemand. Mijn plannen werden groter en mijn bedrijf groeide mee, groter en groter.
Op een gegeven moment waren er toeleveranciers waarbij het nodig was dat ze bij me op gesprek kwamen. We zaten aan de tafel in de kamer en ik zorgde dat mijn huis “netjes” was.

Op een gegeven moment was er een dringende vergadering met één van de ziekenhuizen waarmee ik zaken deed en de secretaresse stelde voor om die meeting bij mij op locatie te doen. Het voltallige bestuur kwam van een andere locatie af en voorbij mijn “kantoor” alvorens naar het ziekenhuis terug te keren… en daar zat ik dan… De dag ervoor had ik opgepast op de kinderen van mijn buurvrouw, hun speelgoed lag nog verspreid in de voorkamer en het speelkleed van de kleinste zat onder het spuug, maar ik wist dat ze die middag wilden komen.
Toen ben ik op zoek gegaan naar een “vergaderlocatie” in Helmond. En dan moet je al snel terugvallen op de bekende cafés, hotels, maar jammer genoeg hebben we geen Van der Valk hier in de stad.

Toen dook ik op internet en kwam ik zowaar voorbij BCT, die MEETINGX als vergaderlocatie aanbood. Ik sprong op mijn fiets, fietste naar het centrum van Helmond en naast de ABN-AMRO bank ging ik het enorme kantoorpand binnen, wat ik al duizenden keren voorbij gereden was.
Ik werd alleraardigst ontvangen door een jonge vrouw, die liep met me mee naar boven en liet me de vergaderlocatie zien op de eerste etage. Nou, verrast was ik wel, het zag er allemaal zo keurig uit, midden in de stad. Ik kon kiezen uit een kamertje, een kamer, zaaltje of zaal. Van klein tot groot was geschikt om in een zakelijke omgeving mensen te ontvangen. Bij de meer dan schappelijke prijs zat koffie en thee, zelfs koekjes stonden op tafel.
Het heeft niet meer dan 10 minuten geduurd voordat ik besefte dat ik daar veel en veel beter het voltallige bestuur van het ziekenhuis kon ontmoeten dan bij mij in de woonkamer.

Nadat ik de secretaresse van het ziekenhuis gebeld had met de locatie voor onze bespreking, heb ik me in de algemene ruimte geïnstalleerd en me voorbereid tot zij later zouden komen. Er was gratis WIFI ter beschikking en koffie en thee, kortom allemaal keurig verzorgd. Aan de balie had ik laten weten welk bedrijf ik vertegenwoordig en wie mijn gasten zouden zijn en die vertelde mijn gasten keurig dat mevrouw Scheepers van Dialyse Nederland boven op de eerste etage in de boardroom op hen zou wachten.

De bespreking verliep voortreffelijk, ik stond niet zelf een half uur achter mijn Nespresso machine koffie te maken, maar er was vers gezette koffie ter beschikking. Er stond een kan water, er waren glazen en toen de bespreking over was, mocht ik de afwas gewoon laten staan!

Vanaf die dag ben ik gemiddeld twee keer per maand bij MEETINGX in BCT, u herkent het aan die oranje octant en de blauwe letters die aan de buitenkant op het pand prijken, aan de binnenkant zit een keurige vergaderlocatie die onder de naam Meetingx hun ruimtes verhuurt.

En ben ik toe aan de volgende stap met mijn bedrijf dan kan ik hier een eigen kantoorruimte huren!
BCT biedt ruimte voor ondernemers!